Even voorstellen: CSG Het Noordik

05-06-2024

In de rubriek ‘Even voorstellen’ stellen we onze aangesloten besturen aan je voor. Dit keer geven we de beurt aan Het Noordik.

Het Noordik is een christelijk scholengemeenschap met drie vestigingen. Het Noordik Lyceum in Almelo biedt de niveaus mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. Bij Het Noordik Vriezenveen volgen leerlingen een vmbo-basis, kader of mavo-opleiding. Het Noordik Vroomshoop biedt ook vmbo-basis, kader en mavo en eveneens de onderbouw (eerste drie schooljaren) van de havo en vwo (atheneum). Bij Het Noordik werken 375 medewerkers en wordt lesgeven aan ruim 2600 leerlingen.

De christelijke identiteit is het fundament van ons scholengemeenschap. Hieruit halen we inspiratie om, naast kennisontwikkeling, tijd te besteden aan persoonsontwikkeling en socialisatie. Eén van onze belangrijke pijlers is dat we de mens achter de leerling en medewerkers zien. We geven oprechte aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben alle leerlingen hun eigen mentorcoach en krijgen nieuwe collega’s drie jaar lang een buddy. We zetten volop in op een veilige omgeving waar iedereen zich thuis voelt.

Samen morgen ontdekken
De slogan van Het Noordik is: Samen morgen ontdekken. De focus ligt hierbij op samen. Leerlingen leren samen met hun medeleerlingen, medewerkers van onze scholen, maar ook regionale bedrijven en ouders/verzorgers zijn betrokken bij het leerproces. Morgen geeft de toekomst weer, dichtbij of nog ver weg. Ontdekken is de manier waarop. Deze slogan geldt niet alleen voor leerlingen. Ook onze collega’s blijven zich continu ontwikkelen. Dat stimuleren we als organisatie. Zo haalt iedereen het beste uit zichzelf!

Meer weten over onze school? Kijk op www.hetnoordik.nl.

Alma College
Daarnaast is Het Noordik, samen met Het Erasmus en Pius X College, één van de moederscholen van Alma College. Deze vmbo-school biedt maar liefst acht van de landelijke tien vmbo-profielen aan. Zo is er altijd iets te kiezen wat écht bij een leerling past. Kijk op www.almacollege.nl voor meer informatie over deze beroepsgerichte vmbo-school in Almelo.

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven