Even voorstellen: De Waerdenborch

03-10-2023

VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek en is een samenwerkingsverband van zeven zelfstandige V(S)O-schoolbesturen en een school voor middelbaar beroepsonderwijs: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Attendiz, Stichting Carmelcollege, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Portuur en ROC van Twente (mbo). Zij hebben de krachten gebundeld en gaan via VOTA gezamenlijk aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort. In willekeurige volgorde stellen de besturen zich aan je voor. Dit keer geven we de beurt aan De Waerdenborch.

De Waerdenborch is een openbare scholengemeenschap in Holten en Goor voor vmbo, havo en vwo. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, maar ook dat we iedereen evenveel kansen geven en gelijk behandelen. Wij geloven in de talenten van onze leerlingen en we willen hen dan ook graag stimuleren om te laten zien wat ze kunnen! Durf het podium te pakken. Wij zorgen voor een veilige omgeving waarin leerlingen en medewerkers zich prettig voelen om kwaliteiten te ontdekken. The sky is the limit bij De Waerdenborch!

Onze uitgangspunten voor goed onderwijs zijn:

  • Laat zien wat je kunt! Jij wilt jouw diploma graag zonder omwegen behalen, het liefst op jouw eigen tempo. Verloopt jouw ontwikkeling wat sneller? Dan volgen wij die graag, maar ook als het wat moeizamer gaat, helpen wij je op weg.
  • Jij doet ertoe! In de tijd dat je bij ons bent, ontwikkel jij je ook sociaal en emotioneel. Dat jij als zelfstandig individu met een eigen mening, zelfinzicht en doel voor ogen onze school verlaat, dat is voor ons minstens zo belangrijk als kennis opdoen.
  • Samen aan het stuur! Niet iedereen is hetzelfde, gelukkig maar! We hebben aandacht voor jou als mens, jouw behoeften, in je leerproces en in het leven daaromheen.
  • We leren overal! Leren doe je niet alleen in de schoolbanken. We zoeken daarom bewust naar leeractiviteiten in de 'echte wereld'.
  • Samen maken we de school! Samen maken we De Waerdenborch. Jij als leerling en onze docenten. We zijn individueel en gezamenlijk verantwoordelijk voor een goede sfeer waar iedereen zich welkom voelt.

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven