Het succesverhaal van Renate Beulen

13-09-2022

Renate ging naar de Pabo, nadat ze in 1988 haar gymnasiumopleiding afrondde. Liever zou ze Nederlands gaan studeren, maar haar ouders zagen een verhuizing naar Nijmegen niet zitten. Op dat moment woonden ze in Heerlen, het zuiden van het land.

Docent Nederlands

Hoeveel plezier ze ook had in het basisonderwijs, ze had altijd nog de stille wens om Nederlands te gaan studeren. Uiteindelijk heeft ze een tweedegraads opleiding gedaan in Sittard én kreeg ze daar een baan in het voortgezet onderwijs! Op het moment dat ze haar opleiding afrondde, kwam er een tekort aan eerstegraads docenten Nederlands. Voor Renate was dit het moment om zich verder te ontwikkelen en in 2010 rondde zij haar eerstegraads opleiding docent Nederlands in Tilburg af.

Trots en blij

Renate vertelt: ‘Ik ben enorm blij en trots op mezelf dat ik mijn hart heb gevolgd. Nu ik terugkijk op de periode is het juist goed dat ik de ‘lange’ route heb afgelegd, om te komen waar ik nu ben. Doordat ik de Pabo heb gedaan, heb ik veel geleerd vanuit de sociaal-pedagogische en didactische kant.’

Naar het oosten van het land

Hier hield het voor Renate nog niet op. Via haar broer en schoonzus kwam zij regelmatig in Markelo. Ze wilde graag verhuizen naar Twente, voor de rust en de natuur, maar zou daardoor ook haar baan moeten opzeggen en iets nieuws vinden in het oosten van het land.
Renate vervolgt: ‘Ik stuurde een open sollicitatie naar een aantal VO-scholen in de omgeving van Markelo, waaronder het Staring College. Zij wezen mij op het bestaan van VOTA en zo kwam ik in contact met twee VO-scholen. Na verschillende gesprekken, eerst online en later op locatie, te hebben gevoerd, voelde ik een enorme klik met het team van Het Stedelijk Lyceum. Die klik was er ook vanuit de scholen. Maandag 29 augustus ben ik gestart op de locaties Kottenpark en College Zuid.’

Goede start

Renate vertelde dat ze een goede start heeft gemaakt op de school en dat ze het er enorm naar haar zin heeft! Ook voelt ze zich al helemaal thuis in Markelo, haar nieuwe woonplaats.

Renate Beulen

Renate Beulen (Foto: Wendy Boon Fotografie)

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven