Pilot VOTA Flex van start gegaan

19-04-2023

Via VOTA komen we verder! VOTA is continu op zoek naar manieren om medewerkers van de aangesloten scholen voor de regio te behouden, het werkgeluk van het personeel te bevorderen, het professionaliseringsaanbod voor het personeel te vergroten en nieuw personeel naar de regio te trekken.

VOTA Flex 

In de afgelopen maanden is vanuit VOTA, samen met Het Stedelijk en OSG Hengelo, een programma ontwikkeld om personeel van deze scholengemeenschappen meer werkmogelijkheden te bieden en daarmee de kortdurende vervangingsproblemen voor de scholen op te vangen; VOTA Flex. 

Wil je als docent of onderwijsassistent naast je bestaande baan meer uur werken, dat kan met VOTA Flex. Het gaat om kortdurende vervangingsperiodes. Je bepaalt zelf wanneer en voor hoeveel uur je extra inzetbaar bent. 

Pilot  

Het is van belang om VOTA Flex eerst te testen, vandaar dat ervoor gekozen is om dit in de praktijk te brengen bij Het Stedelijk en OSG Hengelo, de deelnemers aan de pilot. De pilot is 3 april 2023 gestart en eindigt 31 december 2023. 

Hoe werkt het? 

Als docent of onderwijsassistent meld je je aan bij VOTA Flex. Je geeft aan op welk(e) vak(ken) je inzetbaar bent. Leidinggevenden plaatsen vervangingsvragen op VOTA Flex. Komt jouw profiel overeen met een vervangingsvraag, dan word je gematcht! In de pilot nemen twee schoolbesturen deel. Het is goed mogelijk dat je bij een match, kortdurende werkzaamheden gaat uitvoeren voor een andere stichting. 

We wensen Het Stedelijk en OSG Hengelo veel succes met deze pilot! 

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven