Vitaliteit & VOTA

02-11-2020

De werkdruk in het onderwijs is hoog en je vitaal voelen en een goede werk-privé balans zijn nodig om met voldoening en plezier je werk te blijven doen. De samenwerkende scholen investeren daarom via VOTA in vitaliteit en werkplezier, onder andere door verschillende kosteloze vitaliteitstrajecten, -workshops en -trainingen aan te bieden, waarin aandacht wordt besteed aan stress, leefstijl, gezondheid en bewustwording.

1. Online vitaliteitsworkshops

Via VOTA worden weer een zestal nieuwe online vitaliteitsworkshops van BeLife aangeboden, die je gratis kan volgen. Deze workshops duren 1 uur en bieden de mogelijkheid om kennis te maken met een vitaliteitsthema. Je kunt je aanmelden voor de onderstaande workshops:

  • Werken vanuit je kracht/talentmanagement, 16 november van 16.00-17.00 uur;
  • Kracht van bewegen, 17 november 19.00-20.00 uur;
  • Mentale kracht en veerkracht, 19 november van 14.00-15.00 uur;
  • Persoonlijk leiderschap/vergroten van jouw cirkel van invloed, 23 november 15.00-16.00 uur;
  • Voeding, 24 november 19.00-20.00 uur;
  • Mentaal fit het najaar in, 26 november 15.00-16.00 uur.


2. Vitaliteitstrajecten

Om verder te gaan dan een kennismaking via een online workshop en meer de diepte in te gaan, worden vitaliteitstrajecten aangeboden. Je krijgt via VOTA de mogelijkheid om een vitaliteitstraject, bestaande uit 5 tot 7 sessies/gesprekken, te volgen bij een van de 7 geselecteerde coaches uit onze regio. Elke coach heeft haar eigen specialisme en aanpak. Heb je interesse om een traject bij een van de coaches te volgen? Ga hierover dan in gesprek met je leidinggevende.

3. Groepstraining mindfulness

Naast de online workshops en de individuele vitaliteitstrajecten wordt ook een groepstraining mindfulness aangeboden. Deze achtweekse training helpt je om weer tot jezelf te komen en op een juiste manier om te gaan met de stress van alledag. De training bestaat uit 8 lessen met een lesduur van 2 tot 2,5 uur. Heb je interesse om deel te nemen aan deze groepstraining? Ga hierover dan in gesprek met je leidinggevende. In verband met het coronavirus kan het zijn dat deze training on-hold wordt gezet.

VOTA

VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek waar zes VO-scholen samen werken: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Het Assink lyceum en het Staring College. Zij werken samen om de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort het hoofd te bieden. Daarnaast draagt VOTA via gezamenlijk personeelsbeleid bij aan de verbetering van de onderwijskwaliteit.