Docent Natuur & Techniek 2e graads
OSG Hengelo

Vacature

Het Montessori College Twente is op zoek naar een inspirerende:

Docent Natuur & Techniek (N&T) 2e graads (0,8-0,9 fte)

Het betreft een vacature ter vervanging van onze collega over de periode 10 januari tot en met 23 maart 2022.

Ervaring/affiniteit en kennis van de Engelse taal is een pré.

Functieomschrijving

Docent N&T voor jonge wereldburgers
 
Mooi vak - Natuur en Techniek, afgekort N&T. Maar wat heb je eraan (kun je ermee) in het gewone leven? Die vraag weet jij als docent meteen te beantwoorden. Door de verbinding te maken tussen de wereld om ons heen en het vak dat je geeft. Zo maak je onderwijs levend. Zo stimuleer je leerlingen om te ontdekken; om nieuwsgierig te blijven; om zelf te kijken, analyseren en begrijpen. Op het Montessori College Twente (MCT) noemen we dat 'Les voor het leven'.

Wij vinden namelijk dat onderwijs zowel over leren als over vorming moet gaan. Anders gezegd: op het MCT krijg je onderwijs waardoor je je niet alleen vakmatig ontwikkelt, maar ook op weg helpt in het leven. Zodat elke leerling zich uitgedaagd voelt op inhoudelijk en meer persoonlijk niveau. 'Les voor het leven' betekent dus dat we leerlingen ook het nodige in hoofd, hart en handen geven op weg naar volwassenheid; naar een rol als wereldburger in deze snel veranderende tijd.

Ben jij de docent Natuur & Techniek die daar graag een rol in speelt? Die goed de balans weet te vinden tussen de rol als docent en als inspirator? Weet je goed te schakelen tussen de verschillende tempo's van leerlingen en hun uiteenlopende achtergronden? Ben je goed in staat om samen met de leerlingen te reflecteren; om samen de consequenties van keuzes te bespreken?

Heb je op deze vragen 'ja' geantwoord, neem dan snel contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek om te kijken of de 'match' compleet is. Alvast bedankt voor je reactie.

Les voor het leven
Montessori College Twente

Ook sollicitanten met een achtergrond in uitsluitend techniek, natuurkunde, scheikunde of het vak nask mogen reageren.

Informatie

Het Montessori College Twente, gevestigd in Hengelo (O), is een bruisende, open en dynamische leer- en leefgemeenschap met ruim 1400 leerlingen voor Mavo, Havo, VWO, TTO, Euregioklas en Wereldklas die midden in de maatschappij staat.

Wij werken vanuit de kernwaarden: Ambitieus, Betrokken, Creatief, Dynamisch en Eigenwijs en hebben ons onderwijs vormgegeven volgens het Montessori-concept. Dat is leidend bij al onze onderwijsontwikkelingen.

Informatie over het Montessori College Twente kunt u vinden op onze website:  www.montessoricollegetwente.nl

Type Vacature
Organisatie OSG Hengelo
Locatie Het Montessori College Twente
Postcode 7556 HM
Stad Hengelo (Ov)
Opleidingsniveau Tweede graads bevoegdheid
Werktijdfactor van 0,80
Werktijdfactor tot 0,90
Contract Vervanging tijdelijk afwezige medewerker
CAO Voortgezet Onderwijs
Informatie verkrijgen bij De heer J.M. Schmitz (schooldirecteur)
Functie(s) Docent
Functiegroep OP
Functieniveau Tweede graads bevoegdheid
Vak Techniek
Publicatiedatum 25-11-2021
Reageer voor 13-12-2021
Ingangsdatum 10-01-2022
Inschaling LB
Vacaturenummer 611
Doorsturen Bekijk PDF

OSG Hengelo

Het Montessori College Twente is een moderne school voor de niveaus mavo, havo en vwo. Wij zijn een dynamische school waarbij het montessoriconcept samen met onze kernwaarden en ambities de basis vormt van onze keuzes en onderwijsontwikkelingen.

Meer over OSG Hengelo