Via VOTA kom je verder!

VOTA helpt onderwijspersoneel in Twente en de Achterhoek vooruit. We bieden jou als medewerker de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te werken zoals jij dat wilt. Tegelijkertijd geven we scholen meer controle over hun personeelsbezetting. Via VOTA kom je verder!

WIJ ZIJN VOTA
VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek en is een samenwerkingsverband van negen zelfstandige V(S)O-schoolbesturen en een school voor middelbaar beroepsonderwijs: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Attendiz, Stichting Carmelcollege, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Portuur, Het Noordik, Reggesteyn en ROC van Twente (mbo).

Zij hebben de krachten gebundeld en gaan via VOTA gezamenlijk aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort.


   

VOORUIT MET VOTA
In de regio Twente en de Achterhoek staan we voor een uitdaging: aan de ene kant hebben we een lerarentekort, onder meer door vergrijzing, en aan de andere kant hebben we te maken met bevolkingskrimp. Met als direct gevolg: minder leerlingen. Vooral zelfstandige scholen, zoals de VOTA-scholen, zijn hierdoor op het gebied van personeel kwetsbaar. Door samen te werken in VOTA trotseren zij, met behoud van zelfstandigheid, dit complexe arbeidsmarktvraagstuk en dragen zij via gezamenlijk personeelsbeleid bij aan de verbetering van de onderwijskwaliteit. Met een vacaturebank, een gedeelde vervangingspool, loopbaancoaching en een vitaliteitsprogramma voor docenten van alle aangesloten scholen, helpt VOTA het onderwijs in Twente/Achterhoek vooruit.

FLEXIBILITEIT - Werken zoals jij dat wilt
VOTA is er voor iedereen die werkzaam is in het voortgezet onderwijs in Twente en de Achterhoek. Via VOTA krijg je toegang tot een vacaturebank van alle aangesloten scholen. Wil je meer uren werken? Ben je op zoek naar een andere rol, functie of zelfs een tijdelijk project? Of wil je af en toe invallen? VOTA biedt jou de kans om je werk in te vullen zoals jij dat wilt én stelt scholen in staat om de formatie op elkaar af te stemmen. Zo kunnen de schoolbesturen tijdig inspelen op komende vacatures, aflopende (tijdelijke) contracten en bovenformativiteit. Waardoor ze jou, als medewerker, meer perspectief kunnen bieden. Houd je van afwisseling? Via VOTA Flex kun je in de toekomst eenvoudig invallen op een van de andere scholen. Je kunt de VOTA-vacaturebank ook raadplegen als je nog niet werkzaam bent op een van de zes scholen. Wél hebben medewerkers die al in dienst zijn bij een van de zes scholen voorrang bij het sollicitatieproces.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING - Je bent nooit uitgeleerd
Elke dag investeer jij in de groei en ontwikkeling van de leerlingen bij jou op school. VOTA investeert in jóuw groei en ontwikkeling, want niemand is ooit echt uitgeleerd. Via VOTA krijg je de mogelijkheid om je persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en je talenten te ontdekken. Je werk wordt hierdoor niet alleen leuker en interessanter, maar het maakt je ook breder inzetbaar en creëert doorgroeimogelijkheden naar andere uitdagende functies. Via VOTA is het E-portfolio ontwikkeld om mensen te helpen bij het solliciteren op vacatures in het onderwijs. 

Er is ook aandacht voor toekomstige docenten. Door coaching en ondersteuning van starters, wil VOTA meer docenten aantrekken en aan zich binden. Via VOTA wordt op dit moment gewerkt aan een gezamenlijk professionaliseringsplatform voor alle medewerkers.

WERKPLEZIER - Doen waar je blij van wordt
De werkdruk in het onderwijs is hoog. Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van het werkplezier van medewerkers. VOTA investeert in het werkgeluk van al haar medewerkers, verdeeld over de zes scholen. Met loopbaancoaching helpen we je de regie te houden over je loopbaan, zodat je op een plek zit die ook echt bij je past. Door de onderlinge samenwerking kun je op meerdere scholen aan de slag of juist op één school je takenpakket verder uitbreiden. Belangrijk is dat je doet waar jíj gelukkig van wordt. De balans werk-privé is daarbij ook heel belangrijk. Via VOTA zijn verschillende vitaliteitstrajecten, -trainingen en -workshops te volgen. Door aandacht te besteden aan leefstijl, gezondheid en bewustwording, investeert VOTA in jouw werkplezier en vitaliteit.

VERBREDING - Maak de overstap naar het onderwijs
Het dreigende lerarentekort in het voortgezet onderwijs vraagt om een creatieve oplossing. Zeker als het gaat om schaarstevakken, zullen scholen breder moeten kijken.  Door samen te werken en kennis te delen, wordt een regionale personeelsplanning opgezet. Zo wordt zichtbaar waar tekorten en overschotten ontstaan en kan hier regionaal op ingespeeld worden.

VOTA richt zich ook op het aantrekken van zij-instromers. Wil jij de overstap maken naar het onderwijs?

VOTA richt zich ook op het aantrekken van zij-instromers. Wil jij de overstap maken naar het onderwijs en kun je wel wat hulp en ondersteuning gebruiken bij deze overstap?
Heb je vragen over opleidingsmogelijkheden, financiën en opleidingsplekken binnen de scholen die aangesloten zijn bij VOTA?

Neem dan contact op met onze instroommakelaar. Zij gaat graag met jou in gesprek over jouw voorkeuren (sector en/of identiteit school) en bekijkt de mogelijkheden omtrent meeloopdagen.
Daarnaast kan ze je informeren over geschikte opleidingsroute(s). Maak geheel vrijblijvend een afspraak. Mail naar [email protected]