Workshop: Meer werkplezier door Eigenaarschap

Dinsdag 25 mei van 18.30-21.30 uur

Eigenaarschap is het gevoel dat iets echt ‘van jou’ is en je daar intrinsiek mee verbonden voelen. Je bent ‘eigenaar’ van je werkzaamheden, taken, functie en verantwoordelijkheden. Van een chirurg kan je verwachten dat hij of zij zich 100% verantwoordelijk voelt voor een goede afloop van de operatie. Maar hoe zit dat bij jou? Als iemand in de groep ‘achterloopt’, span jij je dan extra in om die leerling bij te trekken? Of denk jij wel eens mee om het onderwijs beter te maken? Mag je dat verwachten? Waarom niet eigenlijk? 

Om eigenaarschap te creëren, is het goed om te weten wat eigenaarschap precies is. Aspecten van eigenaarschap zijn onder meer het nemen van verantwoordelijkheid, autonomie voelen, blijven leren en ontwikkelen, het gevoel hebben dat wat je doet betekenis en toegevoegde waarde heeft, oplossings- en resultaatgericht zijn, betrokken zijn bij de organisatie, een bepaalde mate van invloed op je werk en omgeving en goed kunnen samenwerken. Eigenaarschap kun je alleen ervaren als je zowel regie als verantwoordelijkheid voelt. Het ervaren van eigenaarschap maakt mensen gelukkiger en leidt tot betere resultaten. 

Tijdens deze workshop kijken we wat de visie is die hieraan ten grondslag ligt, hoe je het eigenaarschap van jezelf en die binnen je organisatie kunt creëren of vergroten. Hoe laat je nou ECHT zien dat je je verantwoordelijk voelt voor de doelen die jullie organisatie heeft en daarbij de verwachtingen overtreft.  Deze workshop is voor mensen die meer voldoening willen halen uit hun werk, effectiever willen zijn in hun rol, betere resultaten willen bereiken en die zelf de regie willen nemen in hun rol en carrière. Voor mensen die het idee hebben dat hun kwaliteiten en betrokkenheid binnen de organisatie beter tot hun recht kunnen komen.

Deze online workshop duurt ca. 3 uur en wordt op een prettige wijze onderbroken door eventuele kleine pauze-momenten. Wij proberen de interactie zo hoog mogelijk te houden, zodat er een levendige en inspirerende sessie ontstaat.

Foto coach Aalco

Aalco is een sr. trainer en coach die breed inzetbaar is en ruime ervaring heeft in het coachen en begeleiden van deelnemers. Hij heeft zich toegespitst op het geven van vaardigheidstrainingen en workshops in diverse branches. Trainingen en coaching op het gebied van het brein, gedrag en persoonlijke ontwikkeling dienen als basis voor zijn werk. Met praktische en interactieve sessies, waarin ook zeker gelachen zal worden, betrekt Aalco ook de behoeften van individu. 

Hierdoor zijn een aantal dingen zeker; een training of workshop van Aalco is nooit saai, voorspelbaar of standaard.

Heb je interesse om deel te nemen aan deze workshop op dinsdag 25 mei van 18.30 – 21.30 uur? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging via VOTA. Uiterlijk 1 dag voor de workshop ontvang je per mail een uitnodiging voor de workshop middels een beeld-vergaderverzoek via Microsoft Teams.

Heb je vragen over de workshop of over je aanmelding? Mail deze dan naar info@vota.nl.

Aanmelden Workshop: Meer werkplezier door Eigenaarschap