Workshop: Mindfulness

Inhoud workshop

Rust vinden is altijd van belang, maar helemaal in deze steeds veranderende tijd door Corona. We werken massaal thuis, waardoor schermtijd toeneemt en we veel schakelen tussen werk en thuis. Ook het nieuws komt via een scherm binnen en we sporten via links van de sportschool.
Is dit nu wel zo mindful?

Helemaal niet, zo blijkt uit onderzoek. Hierdoor staan we voortdurend ‘aan’ en komen we te weinig toe aan echte rust en ontspanning: even ‘uit’ staan. Een mooi moment dus om aan de slag te gaan met Mindfulness. Je hoeft geen hele mindfulness cursus te volgen en op een matje te mediteren om je beter te voelen. De basis principes van mindfulness kan je goed integreren in jouw dagelijkse leven en werk. In het kort is mindfulness ‘bewuste aandacht’. Deze aandacht is specifiek gericht op het huidige moment.

Als we mindfulness beoefenen, richten we onze aandacht op datgene wat zich nu, in dit moment, afspeelt. Je blijft daardoor minder nadenken en vastzitten aan zaken uit het verleden of die nog gaan komen. Hierdoor verminder je stress, piekeren, angst en zelfs pijn. Met een aantal gerichte oefeningen kun je je geest en aandacht nog beter richten op het heden. Waardoor je direct ontspanning vindt en meer innerlijke rust en emotionele balans ervaart. In deze korte energieke online workshop geven we je de kans kennis te maken met de principes van mindfulness. En deze in te bedden in jouw werkdag en dagelijkse leven. Het mooie is dat je er elke dag mee kunt beginnen met als resultaat, meer rust en aandacht en een betere balans in schermtijd en actieve rust en ontspanning. In deze corona tijd, maar ook voor daarna.

De mogelijkheid om vragen te stellen en onderlinge ervaringen uit te wisselen, geeft meerwaarde zodat je heel gericht voor jou passende inzichten en vaardigheden opdoet. 

Verloop workshop
De workshop volg je via Teams met circa 10 deelnemers en duurt ongeveer 60 minuten. De eerste 45 minuten van de workshop wordt het thema verder uitgewerkt door de trainer en is er voor de deelnemers per chat gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de workshop zal de trainer een aantal vragen uitlichten en beantwoorden.

De laatste 15 minuten kunnen de deelnemers al hun vragen stellen aan de trainer. Deze worden direct of na afloop van de training beantwoord.

Na afloop van de workshop volgt een persoonlijke terugkoppeling per mail met een samenvatting van de presentatie en een opdracht waar je zelf mee aan de slag kunt.

Heb je vragen over de workshop of over je aanmelding? Mail deze dan naar info@vota.nl.