Workshop: Sterk in Beeldscherm (thuis)werk

Inhoud workshop

De workshop sterk in beeldschermwerk is geschikt voor medewerkers die regelmatig beeldschermwerk uitvoeren, zowel thuis als op kantoor. Bij langer dan 2 uur beeldschermwerk per dag is er mogelijk al sprake van een verhoogd arbeidsrisico wanneer de werkomstandigheden niet ideaal zijn. Gezondheidsklachten liggen daarbij op de loer.

In de workshop leer je de risicofactoren van beeldschermwerk te herkennen en worden maatregelen aangereikt om klachten te voorkomen. Met veel visuele en praktische voorbeelden wordt aandacht besteed aan het optimaal inrichten van de werkplek, rekening houdend met je persoonlijke werk- en thuis situatie.

Door het interactieve karakter van de workshop is er, naast veel praktische tips en advies, ook ruimte om te leren van elkaar. De workshop maakt je daarbij bewust van het gezond en effectief omgaan met je fysieke en mentale gezondheid tijdens het beeldschermwerk. Dit bevordert enerzijds je productiviteit en inzetbaarheid en vermindert daarnaast de kans op lichamelijke klachten en verzuim.

Verloop workshop
De workshop volg je via Teams met circa 10 deelnemers en duurt ongeveer 60 minuten. De eerste 45 minuten van de workshop wordt het thema verder uitgewerkt door de trainer en is er voor de deelnemers per chat gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de workshop zal de trainer een aantal vragen uitlichten en beantwoorden.

De laatste 15 minuten kunnen de deelnemers al hun vragen stellen aan de trainer. Deze worden direct of na afloop van de training beantwoord.

Na afloop van de workshop volgt een persoonlijke terugkoppeling per mail met een samenvatting van de presentatie en een opdracht waar je zelf mee aan de slag kunt.

Heb je vragen over de workshop of over je aanmelding? Mail deze dan naar info@vota.nl.