Even voorstellen: ROC van Twente

07-03-2024

VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek en is een samenwerkingsverband van zelfstandige V(S)O-schoolbesturen en een school voor middelbaar beroepsonderwijs. Zij hebben de krachten gebundeld en gaan via VOTA gezamenlijk aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort. In willekeurige volgorde stellen de besturen zich aan je voor. Dit keer geven we de beurt aan ROC van Twente.

Verbindend en grensverleggend
Wij verzorgen middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie in de regio Twente. Bij ons kun je kiezen uit zo’n 300 mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4. Die kun je volgen op een van onze hoofdlocaties in Almelo, Hengelo of Enschede of op locaties in de omliggende dorpen. Onderwijs op meerdere plekken dus. 

Een paar feiten en cijfers:

  • 18 topopleidingen in de keuzegids (2022)
  • 3e plek Keuzegids 2018, 2021 en 2022
  • 9 Colleges
  • 7+ studenttevredenheid
  • 18.500 studenten
  • 2000+ medewerkers

Onze organisatie
Werken bij ROC van Twente betekent een baan met impact. Want je levert een waardevolle bijdrage aan het leven van onze studenten en hun toekomst. Samen met je team help je hen een betekenisvolle plek te vinden in de samenleving. Zodat ze zichzelf staande kunnen houden op de momenten wanneer het leven dat van ze vraagt.

Ons ROC is baanbrekend
Natuurlijk letterlijk voor onze studenten. Want samen met je collega’s bied je onderwijs dat verder gaat dan het aanleren van een vak. Je helpt onze studenten bij de zoektocht naar en ontwikkeling van hun talent. Maar met baanbrekend bedoelen we óók voor jou. Want als medewerker krijg jij ook zelf alle ruimte om de vorm en inhoud van je loopbaan te bepalen. Sterker nog: dat vinden wij een must!

Medewerkers waarderen ROC van Twente
ROC van Twente hoort tot de beste werkgevers van Nederland! In het laatste medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) van september 2022, scoren we op alle aspecten een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde bij mbo-scholen. Hiermee hebben onze medewerkers ons wederom beloond met het World-class Workplace keurmerk voor goed werkgeverschap! Daarnaast promoten onze medewerkers ons actief als een goede werkgever, want dat laat onze enorm hoge eNPS-score van +46,6 zien. En daar zijn we trots op!

www.rocvantwente.nl

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven