Vitaliteitscoaches

Een gevarieerd aanbod is samengesteld bestaande uit 7 vitaliteitscoaches uit de regio. Elke coach heeft zijn/haar eigen specialismen en aanpak. Hieronder stellen de coaches zich aan je voor. Voor verdiepende informatie over de coaches, hun werkwijze en hun aanbod kun je doorklikken naar hun eigen website.

Heb je interesse om een traject bij een van de coaches te volgen of om vrijblijvend een kennismakingsgesprek met hen te maken? Ga hierover in gesprek met je leidinggevende of P&O adviseur, zij kunnen je aanvraag indienen bij VOTA.

Mindfulness

Yvonne OuderkerkMindfulness
De MBSR/CT (Mindfulness Based Stress Reduction i.c.m. Cognitieve Therapie) zorgt ervoor dat je zicht krijgt op datgeen wat jou het meeste stress bezorgt, je krijgt beter zicht op je (pieker)gedachten. Mindfulness is niet per definitie een rustgevende training, maar een inzichttraining. Leren omgaan met alles wat zich aandient is de hoofdgedachte van de training. Bewustwording is waar alles om draait.

Check mijn site voor meer informatie: www.observeyourself.nl of neem rechtstreeks contact op met Yvonne Ouderkerk: 0628634723

‘Je vitaliteit aanboren met behulp van de hernieuwde versie van de piramide van Maslow’

Esther Iepema

De CREF-methode werkt vanuit het principe van de levensbehoeften uit de piramide van Maslow. Deze vernieuwde versie (waarbij alle basisbehoeften van even groot belang zijn) helpt bij het inzichtelijk maken van welke behoeften niet of niet voldoende zijn opgevuld. Dit kan klachten als verminderde vitaliteit, burn-out klachten, lichamelijk ongemak, emotionele onbalans en dergelijke tot gevolg hebben.

Door samen met jou, met ondersteuning van paarden en dolfijnen, te kijken in welke mate jouw basisbehoeften wel of niet zijn gevuld, kun je leren dit in jezelf op te vullen. Hierdoor krijg je onder andere; meer energie, ervaar je meer innerlijke rust, voel je je beter opgewassen tegen onverwachte veranderingen, ben je stessbestendiger en flexibeler, ervaar je meer (zelf)vertrouwen, etcetera. Naast de CREF cirkel, maak ik gebruik van: EMDR, delenwerk, hypnowerk, opstellingen, ademhaling, meditatie en creativiteit.

Dit traject bestaat uit sessies in mijn praktijk, bij de paarden en bij de dolfijnen. Samen kijken wij naar welke invulling het beste bij jou en jouw vragen past. Het boek ‘Levensbelang, van overleven naar levensvreugde’ heeft een aanvullende werking in dit traject, deze ontvang je tijdens de intake.

Mocht je meer willen weten, neem dan gerust en vrijblijvend contact met mij op via: www.es-senses.nlinfo@es-senses.nl of 06-33708216.

‘Glaswerkt in werk, loopbaan en leven’

Esther Glas

Coaching werkt in de unieke mix van erkenning en herkenning, bewustwording, stil staan, andere perspectieven, eigen verantwoordelijkheid en het ervaren van een intrinsieke motivatie tot groei, leren en ontwikkelen.

Praten, onderzoeken, delen van gedachten, emoties en gevoelens brengen inzicht. Coaching geeft inzicht in ons gedrag, ons functioneren en het effect ervan op anderen. Het kennen van je kwaliteiten, bewust worden van het effect van die kwaliteiten, weten wat je drijfveren zijn biedt ontwikkelingskansen, zowel op professioneel vlak als ook op het persoonlijke vlak. We willen graag onszelf blijven en tegelijkertijd wat veranderen, soms niet alleen veranderen, maar liever nog een transformatie doormaken. Er is een groot verschil tussen die twee bewegingen in ontwikkeling en levensfases. De één wordt van buitenaf georganiseerd, de ander wordt van binnenuit geleid en gestuurd. Transformatie is de meest effectieve beweging die in ontwikkeling te maken is.


Telefoon: 0621874644 - Email: esther@glaswerkt.com - Website: www.glaswerkt.com - Werk als coach: www.glaswerkt.com/werkwoorden - Loopbaan en opleiding: www.nl.linkedin.com/in/estherglas - Facebook Glaswerkt in loopbaan, werk en leven, training en coaching @WerktGlas 

Wandel- en Onderwijscoaching …meer dan wandelend in gesprek zijn

Loop je vast in het onderwijs, door werk of privé? Ben je al een tijdje op zoek naar hoe het anders kan? Dan is een wandel- en onderwijscoachtraject iets voor jou. Natuurlijk, buiten praat makkelijker dan binnen aan een tafel en de buitenlucht werkt stressverlagend. Maar naast de gewone coachtechnieken, maak ik bij wandel- en onderwijscoaching ook en vooral gebruik van krachtige coachtechnieken en associaties uit de natuur.

Tijdens de coachwandelingen leer je inzien waar je precies tegenaan loopt, wat jou helpt, hoe je kunt loslaten, keuzes kunt maken en waar jouw energiegevers zitten. Adviezen zal je van mij niet krijgen. Wel krijg je van mij een onbevooroordeeld luisterend oor, krachtige vragen en oefeningen en een pad naar nieuwe inzichten, zodat je jouw leven en/of werk weer op de rails krijgt.

Meer weten? Kijk op mijn website: www.adelante-onderwijscoaching.nl of bel of app me geheel vrijblijvend op 06-10782260

Vanwege mijn nauwe betrokkenheid bij het Staring College, kan ik mijn diensten pas na schooljaar 20-21 ook aanbieden aan werknemers binnen deze school.

Coach en GZ- Psycholoog, Marjolein Walbeek - Psychologiepraktijk Walbeek (Borne en Lochem).

Marjolein Walbeek Ben je op zoek naar een coach of een GZ-psycholoog? Heb je last van stress, slapeloosheid of ander psychische klachten? Loop je alsmaar tegen dezelfde problemen aan? Blijft die nare ervaring je maar achtervolgen? Heb je de behoefte om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen of ervaar je een disbalans tussen werk en privé? Ik help je graag nieuwe inzichten op te doen en oplossingen te vinden voor jouw problemen waardoor jij je weer prettiger voelt en met meer ontspanning kan functioneren. Ik sluit aan bij jouw vragen en zoek naar een werkwijze die het beste bij jou past. Ik werk aan bewustwording en eigen verantwoordelijkheid. Mijn aanpak is direct, verdiepend en oplossingsgericht.

Voor meer informatie: www.walbeek-psycholoog.nl

Praktisch en Vitaal

Marloes Janknegt

Werkgeluk is een thema waar ik al jaren een grote bijdrage aan lever. Wat houdt jou fit en vitaal in je werk? Wat zorgt ervoor dat jij lekker in je vel zit en dat je je werk met energie doet? Hoe zorg je ervoor dat je beter om gaat met stressvolle situaties?

Mensen ervaren mij als een energie-gever die op een persoonlijke, open, enthousiaste en rustige manier de gesprekken voert. Daarbij ben ik praktisch en positief. Praktisch: stappen zetten. Er mee aan de slag gaan dus! Met als resultaat dat je met meer plezier en minder stress je werk uitoefent. Ik help je om de regie weer in eigen hand te nemen. Doorgaans gaan we voor coaching naar buiten, maar als dat niet mogelijk is dan vindt de coaching op locatie of online plaats.

Naast coaching verzorg ik ook diverse trainingen op het gebied van: timemanagement, balans werk en privé, mindful aan het werk en loopbaankoers.

Meer weten? Kijk op mijn website: www.marloesjanknegt.nl of neem contact met mij op via info@marloesjanknegt.nl of 06-22844618

Gezond en Vitaal (thuis)werken & In Balans met InEnergie

Ine HaagenHoe is het met jouw focus, energie en vitaliteit? Kun je wel wat praktische handvaten gebruiken om nog beter voor jezelf te zorgen?

Met mijn achtergrond als 360° Vitaliteit Expert en Werkplekcoach, ga ik graag met je in gesprek waar jij winst kunt halen als je hiervoor openstaat. Niet alleen op je werkplek, maar ook privé. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en qua zingeving. Samen onderzoeken we hoe jij in actie kunt komen.

Wat levert je dit op?

  1. Je weet hoe je je werkplek zo inricht dat deze je uitnodigt tot een gezonde werkhouding. Je maakt bewuste keuzes.
  2. Jouw zelfzorg groeit iedere dag. De enige die goed voor jou kan zorgen ben jezelf.
  3. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Je zit lekker in je vel en goed in je energie. Je bent in balans.

Meer weten? Kijk op mijn website: http://www.inehaagen.nl/gezond-en-vitaal-thuis-werken-met-360-vitaliteitscoaching/