Vitaliteitscoaches

Een gevarieerd aanbod is samengesteld bestaande uit 8 vitaliteitscoaches uit de regio. Elke coach heeft zijn/haar eigen specialismen en aanpak. Hieronder stellen de coaches zich aan je voor. Voor verdiepende informatie over de coaches, hun werkwijze en hun aanbod kun je doorklikken naar hun eigen website.

Heb je interesse om een traject bij een van de coaches te volgen of om vrijblijvend een kennismakingsgesprek met hen te maken? Ga hierover in gesprek met je leidinggevende of P&O adviseur, zij kunnen je aanvraag indienen bij VOTA.

Yvonne Elzinga - Mindfulness

Yvonne Ouderkerk

Mindfulness
De MBSR/CT staat voor Mindfulness Based Stress Reduction i.c.m. Cognitieve Therapie-training. 
Mindfulness zorgt ervoor dat je o.a. zicht krijgt op (pieker)gedachten, waardoor je minder stress ervaart, effectiever werkt en uiteindelijk lekkerder in je vel zit. Het leren omgaan met alles wat zich aandient is de hoofdgedachte van de training. Je krijgt zicht op vaste patronen die ervoor zorgen dat je spannings/ burn-out klachten ervaart. In de Mindfulness draait alles om bewustwording. 

Leefstijl en Vitaliteitscoaching
Een vitaal gevoel ontstaat niet alleen door een gezonde leefstijl. Het ontstaat ook door een duidelijk doel in je leven, fijne mensen om je heen en een positieve kijk op de wereld.

Deze coaching is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden.

A.d.h.v. een vitaliteitsscan zal de eerste intake plaatsvinden om van daaruit te inventariseren waar de zorgbehoefte vooral ligt. Vanuit een integrale kijk op sociaal/ emotioneel/ mentaal/ fysiek vlak stellen we samen een behandelplan op om de vitaliteit weer terug te winnen en een blijvend resultaat te bewerkstellen wat een gezonde preventieve leefstijl betreft.

Check mijn site voor meer informatie: www.observeyourself.nl of neem rechtstreeks contact op met Yvonne Ouderkerk: 0628634723

Esther Iepema - ‘Je vitaliteit aanboren met behulp van de hernieuwde versie van de piramide van Maslow’

Esther Iepema

De CREF-methode werkt vanuit het principe van de levensbehoeften uit de piramide van Maslow. Deze vernieuwde versie (waarbij alle basisbehoeften van even groot belang zijn) helpt bij het inzichtelijk maken van welke behoeften niet of niet voldoende zijn opgevuld. Dit kan klachten als verminderde vitaliteit, burn-out klachten, lichamelijk ongemak, emotionele onbalans en dergelijke tot gevolg hebben.

Door samen met jou, met ondersteuning van paarden, te kijken in welke mate jouw basisbehoeften wel of niet zijn gevuld, kun je leren dit in jezelf op te vullen. Hierdoor krijg je onder andere; meer energie, ervaar je meer innerlijke rust, voel je je beter opgewassen tegen onverwachte veranderingen, ben je stessbestendiger en flexibeler, ervaar je meer (zelf)vertrouwen, etcetera. Naast de CREF cirkel, maak ik gebruik van: EMDR, delenwerk, hypnowerk, opstellingen, ademhaling, EFT, meditatie en creativiteit.

Dit traject bestaat uit sessies in mijn praktijk, bij de paarden. Samen kijken wij naar welke invulling het beste bij jou en jouw vragen past. Het boek ‘Levensbelang, van overleven naar levensvreugde’ heeft een aanvullende werking in dit traject, deze ontvang je tijdens de intake.

Mocht je meer willen weten, neem dan gerust en vrijblijvend contact met mij op via: www.es-senses.nl[email protected] of 06-33708216.

Esther Glas - ‘Glaswerkt in werk, loopbaan en leven’

Esther Glas

Coaching werkt in de unieke mix van erkenning en herkenning, bewustwording, stil staan, andere perspectieven, eigen verantwoordelijkheid en het ervaren van een intrinsieke motivatie tot groei, leren en ontwikkelen.

Praten, onderzoeken, delen van gedachten, emoties en gevoelens brengen inzicht. Coaching geeft inzicht in ons gedrag, ons functioneren en het effect ervan op anderen. Het kennen van je kwaliteiten, bewust worden van het effect van die kwaliteiten, weten wat je drijfveren zijn biedt ontwikkelingskansen, zowel op professioneel vlak als ook op het persoonlijke vlak. We willen graag onszelf blijven en tegelijkertijd wat veranderen, soms niet alleen veranderen, maar liever nog een transformatie doormaken. Er is een groot verschil tussen die twee bewegingen in ontwikkeling en levensfases. De één wordt van buitenaf georganiseerd, de ander wordt van binnenuit geleid en gestuurd. Transformatie is de meest effectieve beweging die in ontwikkeling te maken is.


Telefoon: 0621874644 - Email: [email protected] - Website: www.glaswerkt.com - Werk als coach: www.glaswerkt.com/werkwoorden - Loopbaan en opleiding: www.nl.linkedin.com/in/estherglas - Facebook Glaswerkt in loopbaan, werk en leven, training en coaching @WerktGlas 

Loes Steinebach, Onderwijs- en wandelcoaching …meer dan wandelend in gesprek zijn

Loop je vast in het leven, door werk of privé en ben je al een tijdje op zoek naar hoe het anders kan? Ervaar je blijvende vermoeidheid, onvrede, ernstige stress of loop je zelfs tegen een burn-out aan? Voel je je verbonden met de natuur en het buiten zijn? Dan is een wandelcoachingtraject echt iets voor jou. Ook als je klachten niet voortkomen uit je werk. Natuurlijk, buiten praat makkelijker dan binnen aan een tafel en de buitenlucht werkt stressverlagend. Maar wandelcoachen is meer dan dat. Naast de gangbare coachtechnieken, maak ik ook en vooral gebruik van krachtige vragen, verhelderende oefeningen en associaties uit de natuur. 

Tijdens de coachwandelingen leer je inzien waar je precies tegenaan loopt, wat jou helpt om de rust weer terug te vinden, hoe je kunt loslaten waar je geen invloed op hebt, hoe je keuzes kunt maken en waar jouw energiegevers zitten. Adviezen zul je van mij niet krijgen. Wel krijg je van mij een onbevooroordeeld luisterend oor, krachtige vragen en oefeningen, en een pad naar nieuwe inzichten. Hierdoor krijg je jouw leven en/of werk weer op de rails. 

Wil je dit of wil je eerst meer weten? Kijk op de website van Loes Steinebach: www.adelante-onderwijscoaching.nl of bel of app Loes geheel vrijblijvend: 06-10782260.

Marjolein Walbeek, Coach en GZ- Psycholoog - Psychologiepraktijk Walbeek (Borne en Lochem).

Marjolein Walbeek Ben je op zoek naar een coach of een GZ-psycholoog? Heb je last van stress, slapeloosheid of ander psychische klachten? Loop je alsmaar tegen dezelfde problemen aan? Blijft die nare ervaring je maar achtervolgen? Heb je de behoefte om persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen of ervaar je een disbalans tussen werk en privé? Ik help je graag nieuwe inzichten op te doen en oplossingen te vinden voor jouw problemen waardoor jij je weer prettiger voelt en met meer ontspanning kan functioneren. Ik sluit aan bij jouw vragen en zoek naar een werkwijze die het beste bij jou past. Ik werk aan bewustwording en eigen verantwoordelijkheid. Mijn aanpak is direct, verdiepend en oplossingsgericht.

Voor meer informatie: www.walbeek-psycholoog.nl

Marloes Janknegt - Praktisch en Vitaal

Marloes Janknegt

Werkgeluk is een thema waar ik al jaren een grote bijdrage aan lever. Wat houdt jou fit en vitaal in je werk? Wat zorgt ervoor dat jij lekker in je vel zit en dat je je werk met energie doet? Hoe zorg je ervoor dat je beter om gaat met stressvolle situaties?

Mensen ervaren mij als een energie-gever die op een persoonlijke, open, enthousiaste en rustige manier de gesprekken voert. Daarbij ben ik praktisch en positief. Praktisch: stappen zetten. Er mee aan de slag gaan dus! Met als resultaat dat je met meer plezier en minder stress je werk uitoefent. Ik help je om de regie weer in eigen hand te nemen. Doorgaans gaan we voor coaching naar buiten, maar als dat niet mogelijk is dan vindt de coaching op locatie of online plaats.

Naast coaching verzorg ik ook diverse trainingen op het gebied van: timemanagement, balans werk en privé, mindful aan het werk en loopbaankoers.

Meer weten? Kijk op mijn website: www.marloesjanknegt.nl of neem contact met mij op via [email protected] of 06-22844618

Ine Haagen - Gezond en Vitaal (thuis)werken & In Balans met InEnergie

Ine Haagen

Hoe is het met jouw focus, energie en vitaliteit? Pleeg jij roofbouw op jezelf? Wil je ook weer de regie over jezelf nemen?
Kun je wel wat praktische handvaten gebruiken om nog beter voor jezelf te zorgen?

Met mijn achtergrond als PSYCH-K® Facilitator en 360° Vitaliteit Coach, ga ik graag met je in gesprek om samen te onderzoeken hoe jij in actie kunt komen om je volledige fysieke, mentale, emotionele en spirituele potentieel te benutten.

Wat levert je dit op?

  1. Je zorgt goed voor jezelf, zowel op je werkplek als ook privé.
  2. Je maakt bewuste keuzes.
  3. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. Je zit lekker in je vel en goed in je energie. Je bent in balans.
  4. Je neemt de regie weer over jezelf.

Meer weten? Kijk op mijn website: https://www.inehaagen.nl/goed-voor-jezelf-zorgen/

______________________________________________________________________________

Nanda Dolman-Hes - Werk-privé-persoonlijke factoren, soms een lastig combinatie…

In deze tijd wordt er veel van je gevraagd, als het om je werk gaat. Dit geldt voor alle generaties. Soms is de  werkdruk erg hoog en zul je moeten leren hoe je hier mee  omgaat, om niet in een burn-out te raken.

Bijna altijd gaat het om een combinatie van je werk met  privé of met persoonlijke factoren. Privé kun je denken aan  het  combineren van je werk en je studie of met het hebben  van een gezin. Op latere leeftijd komen lichamelijke klachten,  de overgang of het niet meer mee kunnen komen met  je collega’s aan de orde. Verder kan een naderend pensioen of  toch nog die overstap naar een andere baan veel spanning met zich meebrengen.

Ook de combinatie van werk met persoonlijke factoren speelt een belangrijke rol: geen nee kunnen zeggen, het lastig vinden om iemand aan te spreken, perfectionisme, geen grenzen stellen, belemmerende gedachten (piekeren), geen hulp vragen of je over-verantwoordelijk voelen, zijn belangrijke factoren om uit balans te raken.

Zorg dat jij het niet zo ver laat komen en bel 06-23205411 of mail naar [email protected].