Docent Aardrijkskunde 2e graads
OSG Hengelo

Functieomschrijving

Het Montessori College Twente zoekt een docent Aardrijkskunde 2e graads, die onze visie deelt ten aanzien van ons onderwijs en onze leerlingen. 
 
We stellen hoge eisen aan onze leerlingen en zoeken voor ieder de uitdaging: zowel inhoudelijk als procesmatig. We nemen leerlingen serieus, we werken vanuit vertrouwen en geven ruimte.
 
De leerling wordt gekend en erkend, waarbij de docent altijd de professionele distantie in acht neemt.
We erkennen de autonomie van de leerling en realiseren ons dat de leerling op weg is naar volwassenheid.
 
De medewerkers in de school spelen een belangrijke rol in het begeleiden naar volwassenheid. Daarbij (h)erkennen we de verschillen tussen leerlingen en houden daar rekening mee: diversiteit mag. Leerlingen mogen keuzes maken in tempo, leerstof en verwerking, binnen aangegeven kaders. Het is van belang dat de leerling leert omgaan met en reflecteert op de consequenties van die keuzes.

Leren is een proces dat succesvolle en minder succesvolle momenten kent: daar zijn wij ons van bewust. We zijn oplossingsgericht, fouten maken mag.

Informatie

Het Montessori College Twente, gevestigd in Hengelo (O), is een bruisende, open en dynamische leer- en leefgemeenschap met ruim 1400 leerlingen voor Mavo, Havo, VWO, TTO, Euregioklas en Wereldklas die midden in de maatschappij staat.

Wij werken vanuit de kernwaarden: Ambitieus, Betrokken, Creatief, Dynamisch en Eigenwijs en hebben ons onderwijs vormgegeven volgens het Montessori-concept. Dat is leidend bij al onze onderwijsontwikkelingen.

Informatie over het Montessori College Twente kunt u vinden op onze website:  www.montessoricollegetwente.nl

Type Vacature
Organisatie OSG Hengelo
Locatie Het Montessori College Twente
Postcode 7556 HM
Stad Hengelo (Ov)
Opleidingsniveau Tweede graads bevoegdheid
Werktijdfactor van 0,60
Werktijdfactor tot 0,80
Contract Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Voortgezet Onderwijs
Informatie verkrijgen bij De heer J.M. Schmitz (schooldirecteur)
Functie(s) Docent
Functiegroep OP
Functieniveau Tweede graads bevoegdheid
Vak Aardrijkskunde
Publicatiedatum 14-10-2021
Ingangsdatum zo spoedig mogelijk
Reageer voor 25-10-2021
Vacaturenummer 578
Doorsturen Bekijk PDF

OSG Hengelo

Het Montessori College Twente is een moderne school voor de niveaus mavo, havo en vwo. Wij zijn een dynamische school waarbij het montessoriconcept samen met onze kernwaarden en ambities de basis vormt van onze keuzes en onderwijsontwikkelingen.

Meer over OSG Hengelo