Nieuws

Even voorstellen: De Waerdenborch
03-10-2023
VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek en is een samenwerkingsverband van zeven zelfstandige V(S)O-schoolbesturen en een school voor middelbaar beroepsonderwijs: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Attendiz, Stichting Carmelcollege, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Portuur en ROC van Twente (mbo). Zij hebben de krachten gebundeld en gaan via VOTA gezamenlijk aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort. In willekeurige volgorde stellen de besturen zich aan je voor. Dit keer geven we de beurt aan De Waerdeborch.
Lees meer

Ervaringsverhaal deelnemer vitaliteitsworkshop ‘Omgaan met agressie’
02-07-2023
VOTA biedt tweemaal per jaar een aantal workshops aan die de medewerkers van de aangesloten scholen kunnen volgen. Wim Wolthuis, docent van Het Erasmus, heeft hier gebruik van gemaakt en de workshop ‘Omgaan met agressie’ gevolgd. We hebben Wim een aantal vragen voorgelegd!
Lees meer

Even voorstellen: Het Stedelijk
17-06-2023
VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek en is een samenwerkingsverband van zeven zelfstandige V(S)O-schoolbesturen en een school voor middelbaar beroepsonderwijs: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Attendiz, Stichting Carmelcollege, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Portuur en ROC van Twente (mbo). Zij hebben de krachten gebundeld en gaan via VOTA gezamenlijk aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort. In willekeurige volgorde stellen de besturen zich aan je voor. Dit keer geven we de beurt aan Het Stedelijk.
Lees meer

Overeenkomst ‘duurzame samenwerking’ ondertekend
15-06-2023
De schoolbesturen, die samenwerken binnen VOTA, hebben uitgesproken duurzaam te willen samenwerken en onderkennen dat de samenwerking geen vrijblijvend karakter heeft. Om dit formeel vast te leggen hebben alle deelnemende besturen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.
Lees meer

Even voorstellen: Het Erasmus
31-05-2023
VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek en is een samenwerkingsverband van zeven zelfstandige V(S)O-schoolbesturen en een school voor middelbaar beroepsonderwijs: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Attendiz, Stichting Carmelcollege, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Portuur en ROC van Twente (mbo). Zij hebben de krachten gebundeld en gaan via VOTA gezamenlijk aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort.
Lees meer

Groepstrainingen via VOTA
26-05-2023
Naast de individuele vitaliteits- en loopbaantrajecten kun je via VOTA nu ook gebruik maken van groepstrainingen. Een groep kan in allerlei samenstellingen bestaan. Bijvoorbeeld een team, sectie of een nog te vormen groep!
Lees meer

Op weg naar een baan die bij je past!
19-05-2023
Via VOTA krijg je toegang tot een vacaturebank van alle aangesloten scholen. Wil je meer uren werken? Ben je op zoek naar een andere rol, functie of zelfs een tijdelijk project? Of wil je af en toe invallen? VOTA biedt jou de kans om je werk in te vullen zoals jij dat wilt. Om jou hierbij te helpen heeft VOTA het E-portfolio ontwikkeld.
Lees meer

De instroommakelaar van VOTA - Brenda Haselbekke
09-05-2023
Brenda heeft een rijke geschiedenis in het onderwijs. Ze is in 2002 gestart als LO-docent, maar gaat nu aan de slag als instroommakelaar bij VOTA! In die tussentijd heeft ze verschillende functies gehad en heeft zich steeds verder door ontwikkelt. Brenda vertelt graag haar verhaal.
Lees meer

Pilot VOTA Flex van start gegaan
19-04-2023
Via VOTA komen we verder! VOTA is continu op zoek naar manieren om medewerkers van de aangesloten scholen voor de regio te behouden, het werkgeluk van het personeel te bevorderen, het professionaliseringsaanbod voor het personeel te vergroten en nieuw personeel naar de regio te trekken.
Lees meer

'Pedagogische OOP'er' of 'Leer creatief denken'. Welke workshop kies jij?
11-04-2023
Het is nog mogelijk om je in te schrijven voor twee vitaliteitsworkshops. Doe dit snel, want er zijn nog maar een paar plekken vrij. De workshops vinden 's avonds plaats van 18.30 tot 21.30 uur. De trainingen worden verzorgd door BTR trainingen.
Lees meer

Schrijf je in voor een vitaliteitsworkshop
15-03-2023
Je kunt je weer inschrijven voor vitaliteitsworkshops via VOTA. We hebben vier interessante thema's voor je geselecteerd. Omdat jij werkzaam bent bij een van de scholen die zijn aangesloten bij VOTA, kun je deze workshop gratis volgen. De workshops vinden 's avonds plaats van 18.30 tot 21.30 uur. De trainingen worden verzorgd door BTR trainingen.
Lees meer

Nieuwe groepstraining meditatie binnenkort van start
13-03-2023
De werkdruk in het onderwijs is hoog en je vitaal voelen en een goede werk-privé balans zijn nodig om met voldoening je werk te blijven doen. Via VOTA wordt geïnvesteerd in jouw werkplezier door verschillende vitaliteitstrajecten, -workshops en -trainingen aan te bieden, waarin aandacht wordt besteed aan bewustwording, leefstijl, mentale veerkracht en gezondheid.
Lees meer

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven