Het succesverhaal van Serhat Sakru

24-06-2022

Van stageplek op Het Erasmus naar een contract voor onbepaalde tijd op het Assink lyceum

Serhat, 27 jaar, heeft vanaf volgend schooljaar een vaste aanstelling bij het Assink lyceum als LO docent. Daarnaast geeft hij een aantal uur D&P module sport en is hij ook nog eens mentor. Een veelzijdige baan, die hij mede dankzij de samenwerking binnen VOTA, heeft gekregen!

Serhat vertelt: ‘Tijdens mijn opleiding heb ik mijn LIO stage gedaan bij Het Erasmus in Almelo. Ik had het er enorm naar mijn zin en ik wilde graag blijven. Helaas was dat niet mogelijk, omdat er op dat moment geen vacatures open stonden. Ook bij andere scholen was er op dat moment weinig vraag naar LO docenten.’

Via het vacatureplatform van VOTA kwam Serhat de vacature voor LO docent tegen bij het Assink. Hij solliciteerde en kwam er gedurende het proces achter dat hij via VOTA met voorrang heeft gesolliciteerd op deze vacature. Binnen het samenwerkingsverband VOTA is de afspraak gemaakt dat medewerkers van de deelnemende scholen met voorrang kunnen solliciteren op vacatures. Op deze wijze proberen we via VOTA talenten te behouden voor onze regio. Dit heeft al tot een groot aantal matches geleid, waaronder Serhat!

Serhat heeft alles aangepakt en laten zien wat hij in huis heeft. Zowel Het Erasmus als het Assink lyceum hadden al snel in de gaten dat hij een goede klik heeft met leerlingen, een harde werker is en zijn afspraken nakomt. Ook het plezier dat hij in zijn werk heeft is niet onopgemerkt gebleven. Dit alles heeft geresulteerd in een vaste aanstelling!

Serhat: ‘Ik had niet durven dromen dat een vast contract zou krijgen als LO docent. Ik ben dan ook ontzettend blij dat het Assink lyceum mij het vertrouwen heeft gegeven. Ik kan het iedereen aanraden om gebruik te maken van VOTA. Check snel rond op de website van VOTA om te zien welke voordelen het jou kan bieden!’

Hoe leuk! Serhat staat op het promotiemateriaal van VOTA. Regelmatig krijgt hij van (oud)collega's te horen dat ze hem hebben gespot. ‘Serhat, je staat bij ons in de koffiekamer!’.

Serhat Sakru

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven