Meld je aan voor de nieuwe vitaliteitsworkshops

22-04-2021

Nu de meivakantie voor de deur staat is het tijd om even een stapje terug te doen en tot rust te komen. Een perfect moment om te reflecteren op hoe de afgelopen weken zijn verlopen. Misschien zijn er een aantal punten waarop jij je verder wilt ontwikkelen of dingen waar je gewoon even bij stil wilt staan. Met dit in je gedachten, kijk eens bij nieuwe vitaliteitsworkshops die VOTA aanbiedt. Er zijn namelijk vier interessante thema's, waarvan er vast een je aanspreekt.

MEER VERDIEPING

Al twee keer eerder heeft VOTA vitaliteitsworkshops aangeboden. Uit de evaluatie hiervan kwam naar voren dat er behoefte is aan meer verdieping in de workshops. Daarom is dit keer gekozen voor drie uur durende workshops van BTR trainingen. Alle workshops vinden 's avonds plaats van 18.30 uur tot 21.30 uur.

VIER INTERESSANTE THEMA'S

Net zoals de vorige keer zijn de vitaliteitsworkshops gratis. Je kunt je hier aanmelden. Hieronder geven we een korte beschrijving van de vier vitaliteitsworkshops.

Meer werkplezier door eigenaarschap: dinsdag 25 mei 18.30 - 21.30 uur

Eigenaarschap is het gevoel dat iets echt ‘van jou’ is en je daar intrinsiek mee verbonden voelen. Je bent ‘eigenaar’ van je werkzaamheden, taken, functie en verantwoordelijkheden. Van een chirurg kan je verwachten dat hij of zij zich 100% verantwoordelijk voelt voor een goede afloop van de operatie. Maar hoe zit dat bij jou? Als iemand in de groep ‘achterloopt’, span jij je dan extra in om die leerling bij te trekken? Of denk jij wel eens mee om het onderwijs beter te maken? Mag je dat verwachten? Waarom niet eigenlijk?

Leer creatief denken, stretch je hersenen: donderdag 27 mei 18.30 - 21.30 uur

Je zit met een probleem maar je komt niet verder. Je hersenen draaien op volle toeren maar je komt steeds met dezelfde oplossingen. Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.
Weg met geijkte kaders, ruim baan voor creativiteit. Juist in de situatie waarin we momenteel verkeren, is het tijd om eens het vastgeroeste patroon te doorbreken en je hersenen een beetje te stretchen. Kijk met een frisse blik naar jezelf en je vakgebied. Leer je creatief te ontwikkelen, denk out-of-the-box. Ben je toe aan een keer wat anders? Dan is de workshop Creatief denken wat voor jou! 

Met vertrouwen en eigen persoonlijke kracht de veranderingen tegemoet, RET!: maandag 31 mei 18.30 - 21.30 uur

Rationeel Emotieve Training (RET). Je hebt de hele dag moed ingesproken om een dominante collega te confronteren met zijn lakse houding, maar als het erop aan komt slik je alwéér alles in. Je kijkt wekenlang op tegen een belangrijk moment, bang om te falen, en toch is dat precies wat er gebeurt… Hoe komt het dat je je in sommige situaties niet gedraagt zoals je wilt? En wat kun je daaraan doen?

New Timemanagement, vergroot je persoonlijke effectiviteit: dinsdag 1 juni 18.30 - 21.30 uur

Heb jij ook regelmatig het gevoel dat je zoveel meer had willen doen tijdens je werkdag? Terwijl je na werktijd nog steeds druk bent met je werk. Misschien ’s avonds achter de laptop je achterstallige mail wegwerken of de dag van morgen voorbereiden, anders misschien wel in je hoofd. “Morgen dit nog doen, dat nog doen”. Gedachtes aan wat je nog af moet maken komen op de meest vreemde momenten in je hoofd. Onder de douche, in de winkel, ’s avonds op de bank tijdens het kijken van die leuke film. Vervelend, want thuis wil je ontspannen. De batterij opladen om morgen weer met nieuwe energie verder te kunnen.

Nieuws per jaar

Klik hieronder om het nieuws van dat jaar weer te geven