Online vitaliteitsworkshops VOTA

16-04-2020

Online vitaliteitsworkshops VOTA 

Door het Coronavirus staat de wereld en de school op zijn kop. Veranderingen, onzekerheid en werkdruk zijn uitdagingen waar we allemaal mee te maken hebben. In een andere werkomgeving met wellicht meerdere huisgenoten en misschien beperkte middelen kost het veel energie en inzet om alles in balans te houden. Een beroep wordt gedaan op de mentale weerbaarheid en veerkracht van medewerkers in het onderwijs.  

Om collega’s te ondersteunen, doen wij via VOTA een aanbod voor het gratis volgen van verschillende online vitaliteitsworkshops. Een belangrijk onderdeel waar VOTA zich op richt is duurzame inzetbaarheid, waaronder vitaliteit, van medewerkers.

VOTA staat voor Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek waar zes VO-scholen samen werken: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Het Assink lyceum en het Staring College. Zij gaan aan de slag met de gevolgen van regionale krimp en het dreigend lerarentekort. De officiële VOTA campagne volgt nadat de scholen weer open zijn gegaan.

De interactieve workshops bieden je inspiratie en ondersteuning tijdens het thuiswerken en voor de periode daarna. Want hoewel deze bijzondere situatie een eerste aanleiding is voor het aanbieden van online vitaliteitsworkshops, hebben ze een breder perspectief.

Via VOTA.nl kun je jezelf voor de volgende workshops aanmelden: 

  • Balans Werk-Privé
  • Sterk in Beeldscherm (thuis)werk
  • Thuiswerken is Topsport
  • Mindfulness
  • Blue Zones
  • Slaap

De workshops duren 60 minuten en volg je met een groepje van circa 10 deelnemers via Teams. Deelnemers kunnen afkomstig zijn van de zes scholen van het samenwerkingsverband VOTA. De workshops worden kosteloos aangeboden via VOTA.

ga hier naar de workshops