Onderwijsassistent Buitenklas
OSG Hengelo

Onderwijsassistent Buitenklas

Het C.T. Stork College zoekt per 1 augustus 2021:

Onderwijsassistent Buitenklas - omvang 0,6 fte

Het betreft een tijdelijke vacature op projectbasis t/m 31 juli 2022.

Vacature

Heb je hart voor het beroepsonderwijs en wil je bijdragen aan een nieuwe onderwijsvorm te Hengelo? Vind je ook dat elke leerling ertoe doet en recht heeft op het behalen van een diploma? Wil je daarom juist de leerling met een hulpvraag extra ondersteuning bieden? Kom dan werken in onze Buitenklas!

De Buitenklas is een onderdeel van het ondersteuningsteam. Het richt zich op gedragsverandering bij leerlingen die in het reguliere traject problemen ondervinden. Leerlingen worden vanuit de school door het Pluspunt (interne voorziening) in de Buitenklas geplaatst. Het is een klas buiten de school. Er is aandacht voor onderwijs, sport en socialisering in de omgeving. Deze aparte setting geeft deze leerlingen de nodige begeleiding en ondersteuning zodat zij, na een (korte) periode, succesvol terugkeren naar het onderwijs. Dit is maatwerk waarbij ouders, ondersteuningsteam en mentor nauw betrokken zijn.

Jouw verantwoordelijkheden

In de Buitenklas is de pedagogisch medewerker verantwoordelijk voor het onderwijs (ontwikkeling en uitvoering) in een speciale setting: de Buitenklas. Het ondersteuningsteam staat onder leiding van een ondersteuningscoördinator. Medewerkers van de Buitenklas vormen onderdeel van het ondersteuningsteam en onderhouden daarom nauwe contacten met het Pluspunt van C.T. Stork College.

De onderwijsassistent begeleidt in samenspraak met de pedagogisch medewerker de leerlingen bij het leerproces, toetsen maken etc. en is in staat een goede planning en organisatie neer te zetten voor de leerlingen. Het vormt voor jou geen probleem om van elke leerlingen adequate verslaglegging te doen in het LVS (leerlingvolgsysteem).  

Alle leerlingen die voor de Buitenklas in aanmerking komen, tevens ook de leerlingen van andere locaties, worden aangemeld via de route van het Pluspunt of voor de leerlingen van het praktijkonderwijs via de resetklas. Na een periode in de Plusklas wordt gekeken of de Buitenklas in aanmerking komt. Het doel van het ondersteuningsteam is: leerlingen zo vroeg en zo snel mogelijk goede en afgestemde zorg en begeleiding bieden. De intake van de leerling die mogelijk in aanmerking komt voor de Buitenklas wordt door het intaketeam verzorgd onder leiding van de coördinator Pluspunt.

Als onderwijsassistent in de Buitenklas bespreek je samen met o.a. de pedagogisch medewerker, de coördinator Pluspunt, ondersteuningscoördinator, orthopedagoog, leerlingbegeleiders, docenten en mentoren de voortgang van leerlingen om de begeleiding en maatwerk te optimaliseren. Er is nauw contact met de ouders over de ontwikkelingen van de leerling.

Jouw profiel

  • Je staat stevig in je schoenen en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je geeft vorm en sturing aan de Buitenklas in samenspraak met de pedagogisch medewerker. Je bent in staat zelfstandig te werken met een groep leerlingen van maximaal 15 op enige afstand van het schoolgebouw (5 minuten)
  • Plannen, organiseren en het zorgvuldig begeleiding van het onderwijs vormt geen probleem
  • De Buitenklas is een nieuw project en jij helpt mee aan de ontwikkeling van deze nieuwe formule
  • Je beschikt over kennis (en ervaring) binnen het zorgonderwijs en hebt affiniteit met de volle breedte van het vmbo
  • Je bezit coachingsvaardigheden en hebt inzicht in leerprocessen, leerbelemmeringen en handelingsalternatieven
  • Het voeren van gesprekken in het kader van motivatie, inspiratie etc. is een onderdeel van jouw werkzaamheden
  • Je hebt een MBO-opleiding onderwijsassistent afgerond en enkele jaren ervaring in het onderwijs
  • Indien nodig kun je ingezet worden in De Plusklas (locatie C.T. Stork College)

Wij zoeken een onderwijsassistent die structuur biedt, met een diversiteit van leerlingen kan omgaan, iemand die creatief is, coachende ervaring heeft en oplossingsgericht is. In deze functie zijn sociale vaardigheden en een ruime mate van reflectief en zelfsturend vermogen uiteraard belangrijk.

Je kunt goed omgaan met nieuwe en onverwachte situaties. Daarnaast kun je goed organiseren en creëer je rust voor docenten en leerlingen. Je bent iemand die anderen ruimte geeft maar niet bang is om te confronteren wanneer dat nodig is. Je bent een collega die kan inspireren in de samenwerking binnen de school en succesvol wil bijdragen aan het nieuwe vmbo.

Jouw werkplek

Het C.T. Stork College wordt gevormd door 2 scholen: Openbare Scholengemeenschap (OSG) Hengelo en de Scholengroep Carmel Hengelo. De school heeft ongeveer 1000 vmbo-leerlingen en 150 medewerkers.

Vanaf 1 augustus 2018 is de nieuwbouw voor het beroepsgerichte vmbo, het C.T. Stork College, volledig in gebruik genomen.

Ons aanbod

Het betreft een functie van 0,6 fte, tijdelijk op projectbasis.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal € 2.785,-- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 6). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.

Aanvullende informatie

Wil je meer weten over onze organisatie? Bekijk dan de verschillende websites: www.ctstorkcollege.nl en www.osghengelo.nl

Mocht je toch nog meer informatie willen dan kan je bij onderstaande personen terecht:

Mevrouw I. Prins (coördinator Pluspunt/Buitenklas – i.prins@ctstorkcollege.nl)) of mevrouw A de Jong , directeur (a.dejong@ctstorkcollege.nl).

Neem contact op via telefoonnummer: 074 - 750 48 50.

Type Vacature
Organisatie OSG Hengelo
Locatie C.T. Stork College
Postcode 7556 PS
Stad Hengelo (Ov)
Opleidingsniveau MBO
Contract Project
CAO Voortgezet Onderwijs
Functie(s) Overig
Functiegroep OOP
Publicatiedatum 10-06-2021
Reageer voor 25-06-2021
Ingangsdatum 01-08-2021
Inschaling Schaal 6
Vacaturenummer 399
Doorsturen Bekijk PDF

OSG Hengelo

Het C.T. Stork College is een nieuwe school die ontstaan is uit het initiatief van Scholengroep Carmel Hengelo en Openbare ScholenGemeenschap Hengelo om samen het vmbo onderwijs in Hengelo vorm en inhoud te geven.

Meer over OSG Hengelo