Dit ga je doenAls onderwijskundig adviseur speel je een centrale rol in de ontwikkeling en implementatie van het onderwijsbeleid binnen het domein Inburgering. Je draagt bij aan de verbetering van het inburgeringsonderwijs dat verdeeld is in drie leertrajecten: de Z-route, de B1-route en de onderwijsroute, waarin inburgeraars op verschillende manieren aan hun inburgeringsplicht voldoen.
Je hebt gedegen kennis van de Wet Inburgering 2021 (WI2021) en bent het aanspreekpunt voor (het keurmerk) Blik op Werk. Je coördineert en bewaakt het proces rondom de jaarlijkse audit en houdt landelijke en regionale ontwikkelingen binnen het inburgeringsonderwijs nauwlettend in de gaten. Deze ontwikkelingen vertaal je naar beleid en implementeer je binnen de organisatie. Ook draag je zorg voor de naleving van de gestelde kwaliteitsnormen van de Inspectie van het Onderwijs, omdat de Onderwijsroute onder dit toezicht valt.
Verder werk je aan aanbestedingen en draag je bij aan de onderwijskwaliteit door samen te werken met vakgroepen. Je ondersteunt docenten en teams bij de doorontwikkeling van het onderwijs en draagt bij aan een effectieve en doelgerichte inrichting van de inburgeringstrajecten.
Jouw werkzaamheden bestaan uit:
- Beleidsontwikkeling: Je vertaalt landelijke en regionale ontwikkelingen naar concreet beleid voor inburgeringsonderwijs.
- Kwaliteitsborging: Je bewaakt en verbetert de onderwijskwaliteit, zodat de lessen optimaal aansluiten bij de leerbehoeften van inburgeraars.
- Interne en externe afstemming: Je stemt af met docenten, managers, externe partners en beleidsmakers over onderwijsinhoud, didactiek en examinering.
- Ondersteuning en advisering: Je ondersteunt en stimuleert docenten, teams en management op onderwijskundig en beleidsmatig gebied. Samen met de portefeuillehouder Inburgering (manager) geef je richting aan de ontwikkeling van het onderwijs.
Dit neem je mee- Een afgeronde hbo- of academische opleiding in onderwijskunde of een vergelijkbare richting.
- Kennis van en affiniteit met inburgeringstrajecten en NT2-onderwijs.
- Actuele kennis van wet- en regelgeving binnen het inburgeringsonderwijs (zoals de Wet inburgering 2021).
- Sterke analytische en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
- Het vermogen om te schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.
- Een proactieve, pragmatische instelling en het talent om verbinding te leggen binnen verschillende lagen van de organisatie.
Goed om te weten- Je krijgt een jaarcontract. Daarna hopen we je contract natuurlijk te verlengen.
- Voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
- Tijdens de meivakantie (van 18 april 2025 tot en met 5 mei 2025) is de vacaturehouder slecht telefonisch bereikbaar. Mocht je toch vragen hebben dan mag je mailen naar
[email protected]ROC van TwenteBij ROC van Twente draait alles om beroepsonderwijs. Al leren we onze studenten meer dan een vak! Vanuit onze negen colleges – elk met een unieke sfeer – dagen we ze uit om grenzen te verleggen en de beste versie van zichzelf te worden. Binnen de colleges verzorgen verschillende onderwijsteams de opleidingen. Daarvoor werken ze samen met het beroepenveld én onderwijspartners. Zo bereiden we studenten voor op hun toekomst en de maatschappij van morgen.
College voor Loopbaanontwikkeling & ParticipatieIedereen de kans bieden om volwaardig deel te nemen aan de Twentse samenleving: dat doen we bij ons college. We geven jongeren én volwassenen de handvatten om zich te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten. Door ze te helpen met vaardigheden als taal, rekenen, burgerschap, zelfstandig leervermogen en keuzes maken. Mensen die deze vaardigheden al hebben, helpen we om verder te komen. Lopen studenten vast in hun studie? Dan bieden we vanuit een gezamenlijke aanpak diverse interventies.
_Beste recruitmentbureaus, we waarderen dat je ons graag wilt helpen om ROC van Twente te laten groeien. Wij vullen onze vacatures graag zelf in en acquisitie wordt daarom niet op prijs gesteld._